dijous, 20 d’octubre del 2011

SCF - Huckleberry train

IMG_7445

Fibra: SCF Huckleberry train. January 2011club. Falkland
460m/110g. Singles. Wollen spun.

La llana està filada amb la tècnica del "wollen longdraw". Aquesta vegada però enlloc de filar-la des de rolags fets amb les cardes de mà, vaig provar de fer el que s'anomena "faux rolags". És a dir, preparar rolags a partir d'un top comercial del que es van fent petits rotllos de llana. La diferència amb els rolags fets a partir de les cardes és que així s'aconseguiex mantenir d'una manera bastant fidel la seqüència de color de la fibra que amb les cardes s'acabaria barrejant i difuminant.

Quan filava la llana vaig pensar que hauria de fer fotos per ensenyar-vos el rolags que posats en fila feien molt de goig, pero em vaig enganxar a filar i abans que tingués temps d'agafar la càmara ja tenia tota la fibra filada. Deixaré les fotos per la propera vegada però mentrestant us deixo el link amb un tutorial.
IMG_7444

La lana está hilada con la técnica del "wollen longdraw". Esta vez, en lugar de hilarla desde rolags preparados con las cardas de mano, prové de hacer los que se llama en inglés "faux rolags". Es decir, preparar los rolags a partir de un top comercial del que se van haciendo pequeños rollos de lana. La diferencia con los rolags hechos con las cardas manuales es que de este modo se consigue mantener la sucesión de color de la fibra original con bastante éxito. En cambio, con las cardas el color siempre se acaba mezclando y difuminando.


Cuando estaba hilando la fibra pensé que debería hacer fotos para enseñaros los rolags puestos en fila, pero me enganché al hilado y antes que tuviera tiempo de coger la cámara de fotos ya tenía toda la fibra hilada. Dejaré las fotos para la próxima vez, pero de mientras os paso un link con un tutorial.
IMG_7440

6 comentaris:

rosa ha dit...

no he entès gaire com ho has fet, però el resultat es espectacular

Guna ha dit...

Ay, es una lana muy, muy bonita. =) Me encantan los colores y la estructura de hilado.

Asunción ha dit...

Qué bonica!!! Com m'agradaría saber filar tan bé com tú.

Laia ha dit...

Quins colors més macos!

Desmadejalamadeja ha dit...

Què maquissima, cada dia penso que la que ensenyes és la més maca i el següent dia encara ensenyes una més maca. Com ho aconsegueixes?

Amb la mida i el gruix d'aquesta llana tu que faries??

Mercè ha dit...

que maca, sembla súper flonja.