dimarts, 25 d’octubre de 2011

Fire

IMG_7428

Existeix el síndrome de la segona bobina per a les filadores similar a aquell del segon mitjó per a les teixidores? No sé si està estandaritzat però en aquest cas he trigat més de mig any en filar la segona bobina. De fet, ha passat tant de temps que sóc incapaç de recordar amb exactitud el tipus de fibra que es tracta. Porta alpaca, una mica de merino i no sé si alguna cosa més. La fibra és part d'un carder's club de la Thylacine però tampoc recordo de quan.

Quina és la raó de l'espera? la mandra... Està feta, amb una tècnica a la que m'he aficionat força últimament, el longdraw, però a diferència de la última llana que us vaig ensenyar, en aquesta ocasió vaig fer els rolags amb els handcarders. Amb aquesta tècnica de preparació la llana es barreja de manera que és ideal per a combinar diferents tipus de fibra però al contrari del que passa amb els faux rolags, aquí els colors es barregen i es pot aconseguir un color força homogeni.

IMG_7423


Existe el síndrome de la segona bobina para las hiladoras similar a aquél del segundo calcetín para las tejedoras? No sé si está estandarizado pero en este caso he tardado más de medio año en hilar la segunda bobina. De hecho, ha pasado tanto tiempo que soy incapaz de recordar con exactitud el tipo de fibra de que se trata. Hay alpaca, un poco de merino y no sé si algo más. La fibra es parte de un carder's club de Thylacine pero tampoco recuerdo de cuando!


¿cual és la razón de la espera? la pereza... Está hecha con una técnica a la que he aficionado bastante últimamente, el longdraw, pero a diferencia de la última lana que os enseñé, en esta ocasión preparé los rolags con los handcarders. Con esta técnica de preparación la lana se mezcla de manera que es ideal para combinar distintos tipos de fibra pero al contrario de lo que pasa con los faux rolags, aquí los colores se mezclan y se puede conseguir un color bastante homogéneo.

8 comentaris:

Laia ha dit...

Quin color més bonic!

albis ha dit...

Jo crec que sí existeix. Personalment intento no començar a filar una cosa si no he acabat l'anterior i amb aquesta merda de síndrome trigo molt en acabar les troques, perquè em fa un pal filar la segona bobina... això sí, si ho intercalés amb altres coses ja et dic ara que no acabaria mai!

marisa ha dit...

Me parece fascinante el mundo del hilado... :)

Silks ha dit...

Jo encara no he entrat al món del filat, però el color és molt maco!!!.

Dominique ha dit...

I am glad to see the 2d skein is finished - perfect autumn color!

Guna ha dit...

¡Muy bonito color! Igual que todos que hilas. =) Este me acuerda a la sopa de remolacha tan rica de mi abuela. =)))

Mercè ha dit...

M'encanten les llanes que files.

menduca ha dit...

jajaj, el síndrome de lsegundo calcetín yo pensaba que era una mentira, pero me pasó a mi algo parecido con el sínrome del segundo mitón.
;)