diumenge, 24 de maig de 2009

Filar amb roda

100% merino.
66g/326m. 2 ply.

Mentres la Pitiknitz va estar de vacances em va deixar en custudia la seva roda de filar. No vaig poder filar tot el que m'hagués agradat, en part perquè els últims mesos he anat força embolicada a la feina i, en part, perquè em vaig adonar que encara que tinguis roda no es fila tan ràpid com em podia pensar.

Els resultats dels primers dies millor no us els ensenyo, però després d'unes quantes proves i d'informar-me una mica sobre les diferents tècniques vaig aconseguir filar una llana força primeta i regular.

La llana és merino i està tenyit encara que no ho sembli amb un parell de sobre de kool-aid de color groc. Només hi ha algun trosset que posat a contrallum es veu lleugerament groguenc. Encara ho he d'acabar de decidir, però suposo que la tornaré a tenyir per aconseguir un color més...bonic i teixible.

A les fotos no es veu massa però en realitat la troca gran té un munt de nusos (estic perfeccionant la manera d'evitar-los). Al primer moment em va sorprendre bastant que se'm trenqués tan la llana. Suposo que m'esperava que se'm pogués trencar de tant en tant com amb el fus, però no tant. Les que teniu més experiència m'ho confirmareu però he suposat que això em passava perquè la llana tenia poca torció?

Mientras Pitiknitz estaba de vacaciones me dejó en custodia su rueca. No pude hilar todo lo que me hubiera gustado, en parte porque durante los últimos meses he estado bastante liada y, en parte, porque me di cuenta que aunque tengas rueca no se hila tan rápido como se pueda pensar.

Los resultados de los primeros días mejor no os los enseño, pero después de unas cuantas pruebas y, sobre todo, de informarme un poco sobre las distintas técnicas, logré hilar una lana bastante fina y regular.

La lana es merino y está teñida (aunque no lo parezca) con un par de sobres de kool-aid de color amarillo. Sólo hay algún trocito que puesto a contraluz se ve ligeramente amarillento. Aún tengo que acabar de decidirlo, pero supongo que la volveré a teñir para lograr un color más...bonito (¿?) y tejible.

En las fotos no se ve demasiado pero en realidad la madeja tiene un montón de nudos (estoy perfeccionando la manera de esconderlos). En un primer momento me sorprendió bastante que se me rompiera tanto la lana. Supongo que me esperaba que pudiera romperse de vez en cuando, pero o tan a menudo. Las que tenéis más experiencia me lo confirmaréis, pero he supuesto que esto me pasaba porque la lana tenia poca torción?

8 comentaris:

Mercè ha dit...

t'ha quedat genial! i Súper, súper primeta, deu ser casi lace! A mi al principi també se'm rompia un munt, més que amb el fus :) Els motius que es trenqui poden ser 2, o bé que té poca torsió o bé que en té massa. En filar-la tan prima el problema és segurament que el fil era massa feble per resisitir la força amb que l'estirava la bobina, hi sol haver maneres de solucionar-ho fent petits ajustaments a la roda. A veure si amb aquesta experiència t'animes a comprar-te'n una!
Sort!

albis ha dit...

És una passada, quan la vaig veure en directe vaig flipar, ets una professional!

Pioggia ha dit...

Oooh, qué divertido... Efectivamente, cuando tienes poca torsión el hilo se desbarata fácilmente. Aunque también al principio se me rompía por querer darle más torsión. Es decir, la mantenía yo retorciéndose en lugar de permitir que se embobinara, y al final acababa tensonándose demasiado. Mi rueca es bastante rudimentaria así que sólo me permite dos tipos de tensión. Quizá la que estés usando te dé más opciones.

ramon ha dit...

Doncs a la fotografia es veu molt bé. Teixeixes, tenyeixes, files. Artista!

Belén ha dit...

doncs a mi el color m'agrada, ja saps que teixiràs amb ella? te una pinta increible...

Lua ha dit...

Ostres nena!!! quina bona pinta que fa.... ets un crack! jo és que... flipo amb tu, nena!!!!

petons.

greta ha dit...

La lana se ve muy bien aunque digas que no esta del todo correcta, y el color también, nena es que cuando te pones...eres una maquina.

Un peto

Marta ha dit...

ànims Núria que t'ha quedat molt bé... jo encara estic en la primera fase de no poder ensenyar el que filo.