dimecres, 16 de juny del 2010

Flors seques

Fibra: BFL. Singles. Aprox. 200m/100g.

Feia molt temps que tenia ganes de provar de filar una cosa anomenada "low twist singles", és a dir, singles amb poca torció o per a què tigueu una referència una llana d'aspecte similar a la Malabrigo worsted. En aquest cas no es tracta de merino sinó de BFL però l'aparença final no difereix massa: suavitat i esponjositat!

Vaig llegir que aquest tipus de llana era poc resistent de manera que per a donar-li una mica més de resistència s'aconselleva a afeltrar-les un punt mitjançant uns banys d'aigua freda i calenta. En el meu cas, vaig passar l'aigua de fred a calent unes tres vegades. Després la vaig secar amb la tovallola i no es va salvar dels seus cops contra el marbre del bany per a relaxar i obrir la llana.

Hacía mucho tiempo que tenía ganas de hilar una cosa llamada "low twist singles", es decir, singles con poca torció o para que tengáis una referencia, una lana de aspecto similar a la Malabrigo worsted. En este caso no se trata de merino sino de BFL pero su apariencia final no difiere demasiado: suavidad y esponjosidad!

Leí que este tipo de lana era poco resistent de manera que para darle un poco más de resistencia se aconsejaba afieltrarla un punto con unos baños de agua fría y caliente. En mi caso, pasé de frío a caliente unas tres veces. Después la sequé con una toalla y no se salvó de sus golpes contra el mármol del baño para relajar y abrir la lana.

12 comentaris:

albis ha dit...

A mi em recorda molt a la llana tipus Manos de Uruguay amb aquests colors i textura...

Com sempre, t'ha quedat molt bé.

Calderins ha dit...

Sembla molt suau i que hagi d'abrigar molt. Enhorabona pel resultat i a veure què en fas!

greta ha dit...

Que bonita, da ganas de morderla, no se por que pero es lo primero que he pensado al verla, debo ser un tanto extraña.

Piruleta ha dit...

Me encanta!
Te ha quedado preciosa, parece muy suave.

dominiqueknitting ha dit...

your own version of Malabrigo worsted looks lovely. And as it is BFL, it must be supersoft too. I just did not understand everything about washing the yarn 3 times? Why was that?

Patricia ha dit...

Que bonita, y que colores más lindos :)

la vie sur un fil ha dit...

Que maca! Els colors són molt xulos! M'encanta com sempre el que fas!

Mercè ha dit...

Té una pinta meravellosa, tota una obra d'art!

Prunila ha dit...

no us recorda un postre?
iogurt de soja deliciós, confitura de cirera i pols de xocolata, ummmm quina llana més gustosa!!! la llana à la nouvelle cuisine :)

Unknown ha dit...

Preciosa, noia, és que fas unes llanes que enamoren, de veritat. Ja començo a plantejar-me comenzar a tenyir i/o filar, però crec que si fico algun "cacharro" més a casa, el meu home es divordia de mi! Ptns!

Lua ha dit...

Preciosa!!! és veritat que dóna ganes de fer-ne un tas... jeje!
Els colors preciosos i sembla super suau de tacte. Felicitats!

Lolita Blahnik ha dit...

Tiene una pinta de ser suavita, suavita!
Muy bonitos colores!