diumenge, 7 de juny del 2009

Desastres

El cap de setmana passat em vaig tornar a posar a experimentar amb tints i aquesta vegada el resultat no ha estat tan bo. De les 4 proves que vaig fer podríem dir que només 1'5 han sortit bé.

El fin de semana pasado me puso a experimentar de nuevo con los tintes y esta vez el resultado no fue todo lo bueno que esperaba. De las 4 pruebas que hice, podríamos decir que sólo 1,5 han quedado bien.

La única llana que ha quedat com esperava ha estat aquesta primera. És la llana que vaig filar amb la roda de la Pitiknitz que havia quedat d'un to groc indefinit. Per a tenyir-la vaig sumergir la llana en tint dins d'un tuper i faig fer servir el micrones per a donar-li calor en tres sèries de 5-8 min.

La única lana que ha quedado como esperaba es ésta primera. Es la lana que hilé con la rueca de Pitiknitz y que había quedado de un amarillo indefinido. Para teñirla sumergí la lana en el tinte dentro de un tuper y utilicé el microndas para darle calor en tres series de 5-8 min.

El 0,5 de la quota d'éxit és per a aquesta llana cardada que originariament havia de ser rosa i marró. El rosa em va quedar una mica pujadet de to i el marró simplement es va desmaterialitzar i es va convertir en aquesta espècie de taronja-vermellós estrany acompanyat d'unes aigues blavoses. Potser l'aspecte no és molt bo però la llana ha quedat molt suau.

El 0,5 de la cuota de éxito es para esta lana cardada que originariamente tenía que ser rosa y marró. El rosa quedó un poco subidito de tono y el marrón simplemente se desmaterializó y se convirtió en esta especie de naranja-rojizo estaño acompañado de unas aguas azulosas. Quizás el aspecto no es demasiado bueno pero la lana ha quedado muy suave.

I la part absolutament desastrosa: dos "rovings" de llana que s'han alfeltrat completament. Amb aquests dos vaig tenir molts problemes per a rentar-los. No parava de sortir tint i vaig necessitar molts/masses canvis d'aigua per a deixar-los nets. Suposo que l'excés d'aigua i de manipulació (per cuidadosa que fos) va fer que s'afeltressin tant que no poden ni separar-se es fibres. Llàstima perquè els colors m'agradaven...

Y la parte absolutamente desastrosa: dos "rovings" de lana que se han afieltrado completamemente. Con estos dos tuve muchos problemas para lavarlos. No para de salir tinte y necesité muchos/demasiados cambios de agua para dejarlos limpios. Me imagino que el exceso de agua y manipulación (por cuidadosa que fuera) hizo que se afieltraran tanto que no pueden ni separarse las fibras. Lástima porquè los colores me gustaban.


10 comentaris:

albis ha dit...

És una llàstima això de l'afeltrat, perquè realment sí que són macos, els colors. Del cabdell re-tenyit he de dir que crec que m'agradava més abans (el groc indefinit), però en canvi el semi-desastre em sembla molt maco!!!

Belen ha dit...

ui, quina llàstima amb aixo de l'afeltrat... però que hi farem!
ara, les altres dues troques t'ha quedat precioses!

petons

Unknown ha dit...

Llàstima, però ja saps que aquestes coses tènen un factor que no controlem, és com si tinguessin vida pròpia, no? no t'amoïnis, jo trobo que han quedat força bé. L'afeltrat no es pot aprofitar per res? Petons.

greta ha dit...

Ostras que mala suerte, pero los colores muy bonitos, ánimos e intentarlo de nuevo.
Un peto

Anònim ha dit...

Doncs haurem d'apendre a fer-ne alguna cosa dels rovings afeltrats, no? Aixo si, els colors molt macos, i el de la troca que vas filar encara més!

Amparo ha dit...

Qué lástima porque los colores son realmente preciosos...

Lua ha dit...

Ups... quina llàstima, sí lo del afeltrat... pero la troca de color morat... t'ha quedat una passada! m'encanta!!!

petons, guapa!!!

ramon ha dit...

Noooo. Ets humana!
Bé, dels errors s'aprèn tant com dels èxits.

DIDAL BLAU ha dit...

Quina pena, perque els colors son preciosos...jo no tinc idea pero els que se t'han afeltrat no es poden utilitzar com "llana cardada" per fer-te algun fermall??
A veure si us faig una visita...algun dilluns...
Monica
El Didal Blau

Mercè ha dit...

I si ho proves amb superwash perquè no es feltri?