dilluns, 29 de desembre de 2008

Sensillament mitjons


Sembla que el mal temps m'acompanya allà on vaig i no aconsegueixo fer fotos en condicions. Aquí teniu una mostra del que us dic: uns peus ben grossos per uns mitjons curts fets per estar per casa.

Com que la intensió era fer uns mitjons completament llisos sense res, vaig decidir provar algunes tècniques noves del llibre Knitting Vintage Socks de la Nancy Bush. El taló és un "German heel" que té com a especialitat que es treballa amb més de la meitat del total de punts i fa una mena de viu als costats. La punta és una "pointed toe" treballada en espiral. L'efecte queda molt bé amb els mitjons plegats però en canvi posats es veuen assimètrics. L'espiral s'hauria de treballar en sentit invers en el segon mitjó per aconseguir l'efecte mirall.

Parece que el mal tiempo me acompaña allá donde voy y no logro hacer fotos en condiciones. Aquí tenéis una muestra: se ven unos pies enormes pera unos calcetines cortos hechos para estar por casa.

Como mi intención era tejer unos calcetines completamente lisos, decidí probar algunas técnicas nuevas del libro Knitting Vintage Socks de Nancy Bush. El talón es el "German heel" que tiene como especialidad que se trabaja con más de la mitad de los puntos y hace como un dibujo en los laterales. La punta es la "pointed toe" que se trabaja en espiral. El efecto queda muy bien con los calcetines plegados pero en cambio cuando están puestos se ven asimétricos. La espiral debería tejerse en sentido inverso en el segundo calcetín para lograr un efecto espejo.

9 comentaris:

albis ha dit...

Aix que em sonen a mi també aquests mitjons! Disfruta'ls molt, que són molt macos.

mariona ha dit...

que calentons deuen de ser aquests mitxons.
Molts petons i feliç 2009, i que puguem cosir moltissim!!!!!!

ramon ha dit...

Una altra "socks-machine"!!!
Molt macos, Núria!

Belén ha dit...

nena, m'encanten els colorins dels mitjons.. xulissims!
bona tornada a la France!

Lua ha dit...

Nena, doncs amb la meva incultura tejeril no entenc massa el que expliques..jeje!!! però el que sí que tinc claríssim és que t'han quedat moníssims, i que deuen portar una feinada que deu ni do!!! felicitats! i bon any!!! pto!

Prunila ha dit...

Molt bonics, però ens agradaria foto de la punta en espiral, je je sino non comprendemos;-b
Petons!

Amparo ha dit...

Muy bonitos!!!

Lolita Blahnik ha dit...

No conocia ese tipo de talon, queda muy bien!

Lolita Blahnik ha dit...

No conocia ese tipo de talon, queda muy bien!