dimecres, 27 d’abril del 2011

Spring flowers

Fibra: 100% merino. Handpaintedyarn.com. Color Aqua.
127'5m/94g. N-ply.

La última trena de fibra de handpaintedyarn.com que em quedava és la que millor resultat ha donat. Estic una mica decepcionada amb aquest proveïdor ja que les altres trenes em van sortir una mica afeltrades y totes, sense excepció, tenen les puntes tallades amb estisora. Amb els rovings les fibres no estan posades de forma paral.lela sinó que es van solapant les unes sobre les altres. Si les talles amb estisores, deixes una part de fibra molt més curta que la resta i al filar-la té tendència a fer boletes perquè no es separa bé. La única solució que vaig trobar va ser treure els caps.

Tret d'aquests petits inconvenients la llana és molt suau. L'he filada gruixuda, partint la fibra amb moltes parts per aconseguir repeticions de color curtes que al tórcer-les amb han donat un efecte de color més propi d'un 3 ply que un N-ply. Les repeticions de color, amb alguna excepció, no eren prou llargues com per aconseguir mantenir el color dels singles, sinó que es barrejaven entre si.

La última trenza de fibra de handpaintedyarn.com que me quedaba es la que mejor resultado me ha dado. Estoy un poco decepcionada con este proveedor. Casi toda la fibra me salió un poco afieltrada y todas, sin excepción, tienen las puntas cortadas con tijera. En los rovings, las fibras no están colocadas de forma paralela sino que se van solapando las unas sobre las otras. Si las cortas con tijeras dejas una parte de la fibra mucho más corta de su largada natural que al hilarla tiene tendencia a formar bolitas porque no se separa bien. La única solución que encontré fue sacar las puntas.

A pesar de estos pequeños inconvenientes, la lana es muy suave. La hilé bien gruesa, partiendo la fibra en muchas partes para conseguir repeticiones de color cortas que al plegarlas en cadena han dado un efecto de color más propio de un 3 ply que de un N-ply. Las repeticiones de color, con alguna excepción, no eran suficientemente largas para conseguir mantener el color de los singles, sino que se mezclaban entre sí.


8 comentaris:

Calderins ha dit...

Una bona obra d'art !

Laia ha dit...

T'ha quedat perfecte, ja m'agradaria poder arribar a fer-ho alguna vegada.

albis ha dit...

El resultat és inmillorable. Jo només he filat un cop amb fibra de handpainted i la veritat és que vaig estar molt contenta si es té en compte que va ser el meu primer 2-ply. Tinc un altra roving guardat com un tresor i moltes gaes de filar-lo, ja em fixaré en el que dius.

Mercè ha dit...

M'encanten aquests verds! Jo crec que la qualitat de handpaintedyarn és unamica variable, a vegades reps coses genials i a vegades coses que no ho són tant...

Desmadejalamadeja ha dit...

És increible, com ho fas? És preciosa.

laia.altimir ha dit...

Hola, ja torno a ser per aquí i cada dia em sorprens més amb les teves noves llanes. Aquesta última crec que és la que més m'agrada de totes (suposo que fins a la propera).
T'hauré de demanar que em facis alguna cosa...
Petons i fins aviat,

Pioggia ha dit...

Lo peor es el afieltrado... contra eso no hay nada que hacer. Me alegra que hayas sacado adelante una lana tan bonita a pesar de las dificultades.

greta ha dit...

Muy bonita y el color muy tuyo, jejeje