diumenge, 4 d’abril del 2010

Green camel lace

50% baby camel/ 50% silk. Feltstudio UK
2 ply. 331m/45g

Centrada en el filat gràcies al meu colze, dies enrere vaig decidir reagafar una fibra que devia portar en una bobina més de mig any. La barreja de baby camel y seda se'm va fer molt difícil de filar amb la roda tan prima. Se'm trencava molt sovint i el que era pitjor, ajuntar les fibres tampoc resultava gens fàcil, de manera que l'anava agafant molt de tant en tant cada vegada que desesperava ho deixava per a quan tornés a estar de bones. Fins que se'm va acudir que potser amb el fus seria més fàcil de controlar la fibra i el fil, i així va ser. No diré que no se'm va trencar cap vegada però va fer molt més senzill.

Es tracta d'un 2 ply del quan un fil está filat amb la roda i l'altre amb el fus. Una curiositat de la que m'he adonat és que el fil filat amb la roda mantè molt més la serie de color de la fibra. En canvi, al filar amb el fus, els colors de la fibra es van barrejar molt més.

Centrada en el hilado gracias a mi codo, días atrás decidí ponerme de nuevo con una fibra que debía llevar en una de mis bobinas más de medio año. La mezcla de baby camel y seda se me hizo muy difícil de hilar tant finita con la rueca. Se me rompía muy a menudo y lo que era peor, juntar las fibras tampoco resultaba nada fácil, me manera que ponía con ella de nuevo cada vez que volvía a estar de buenas. Hasta que se me ocurrió que quizás con el huso sería más fácil de controlar la fibra y el hilo y así fue. No diré que no se me rompió ninguna vez pero fue bastante más sencillo.

Se trata de un 2 ply en que un hilo está hilado con la rueca y el otro con el huso. Una curiosidad de la que me he dado cuenta es que el hilo hecho con la rueca mantiene mucho más la serie de colores de la fibra. En cambio, al hilar con el huso, los colores de la fibra se mezclaron mucho más.

11 comentaris:

ramon ha dit...

Què et passa al colze? Colze de teixidora? I la fibra, com sempre, genial.

Artista!

greta ha dit...

Quizá has tardado mucho tiempo, pero ha quedado preciosa.

Piruleta ha dit...

Un resultado precioso

Laurix ha dit...

Es preciosa, 'me encanta!

issa ha dit...

doncs amb la feina que t'ha donat, ha valgut la pena...
i les fotos han quedat molt xules.

albis ha dit...

T'ha quedat molt bé, ha de ser molt xulo treballar amb una fibra així, no?

Joji ha dit...

Te quedó re linda!!! Tan fiiiniiiitaaaaa!!!!

Mlle Miracle ha dit...

Nutsue, el colze t'ha fet descobrir com aconseguir filar aquesta llana, veus que bé? A mi m'està passant el mateix, però crec que és de l'ordinador i de la posició de l'esquena quan cuso o tallo teles, és un rotllo! També em molesta el canell quan faig ganxet, snif!
Pupes apart, aquesta llana és moooolt bonica, a veure què en surt!

Anne Marie ha dit...

El color es precioso, y se ve muy, muy suave. Me encantaria poder tocarlo...

la vie sur un fil ha dit...

M'encanta!! El color i sembla molt suau! ja saps què faràs?
Com sempre una xulada!

Unknown ha dit...

Ha valgut la pena esperar tant, segur, trobo que és preciosa, ara a veure què faràs amb ella!