Idioma:
En català? en castellà? si es que he decidit, com a mínim avui, que això de fer exercicis d'anglès comporta el seu esforç i el seu temps i com que precisament no vaig sobrada...
En catalán? en castellano? sí, es que he decidido, como mínimo hoy, que esto de hacer ejercicios de inglés lleva su esfuerzo y su tiempo y como precisamente no voy sobrada de ello...
Tenyir. Teñir:
Davant la demanda popular vaig a fer una petita explicació de com he aconseguit l'efecte ratllat de la troca de llana. Tingueu en compte però, que és la primera vegada que ho he fet i per tant, no puc assegurar que no m'hagi quedat bé per casualitat...
Les instruccions bàsiques de com tenyir amb kool-aid les vaig treure de la revista Knitty. Allà hi ha una bona explicació de les proporcions a seguir, els colors que podeu aconseguir i sobretot el procediment per tenyir en dos variants: colors llisos i el que podríem anomenar "pintura artística". Les instruccions dels colors llisos són les que vaig seguir per a fer la troca vermella, però la ratllada no coincideix amb aquesta segona modalitat!
Per tenyir la troca ratllada vaig fer servir 6 sobres de kool-aid, dos de cada color. En realitat crec que seria suficient amb 4: un morat, un verd, i dos taronges ja que és el color predominant, però com que em sobraven, vaig decidir repetir el verd i el morat per donar més intensitat als colors.
Podríem dir que el "truc" per a fer les ratlles és dividir la troca (de les allargades) en quatre parts més o menys iguals (o en les parts que es vulguin). Això ho vaig fer lligant sense apretar la troca per els quatre extrems. Una vegada delimitats aquests quatre apartats es tracta simplement de fer el procés de tintat per separat i posant dins de l'aigua només la part que ha de ser tenyida per aquell color. Per evitar que els colors es barregessin ho vaig fer en dos dies diferents. El primer dia vaig fer els dos extrems amb els colors que em van semblar que serien més foscos, el verd i el morat. D'aquesta manera evitava que els colors amb la llana mullada es poguessin barrejar. El segon dia,vaig fer les altres dues parts taronges vigilant amb la marca que la part que ja estava tenyida no es posés en contacte amb l'aigua. Això és força complicat, sobretot si no vols que et quedin espais blancs, però per aquest motiu vaig fer els colors foscos primer. L'altra manera d'evitar que quedin malament les transicions seria buscar colors complementaris entre si.
Ante la demanda popular voy a hacer una pequeña explicación de cómo he logrado el efecto rallado en la madeja de colores. Si no os sale bien no me lo tengáis en cuenta porque es la primera vez que lo he hecho y quizás solamente he tenido suerte!
Las instrucciones básicas de cómo teñir con kool-aid las saqué de la revista Knitty. Allí podéis encontrar una buena explicación de las proporciones de tinte, los colores y sobretodo del procedimiento a seguir para teñir en dos modalidades: en colores lisos y en lo que podríamos llamar “pintura artística”. Las instrucciones de los colores lisos son las que seguí para la madeja de color rojo, pero para la tricolor, las instrucciones no coinciden!
Para teñir la de colorines utilicé 6 sobres de kool-aid: 2 de cada color, aunque creo que sería suficiente con 2 naranjas, 1 morado y 1 verde, pero como me sobraban sobres, repetí el proceso para dar más intensidad a los colores.
Podríamos decir que el “truco” para hacer las rallas está en dividir la madeja en 4 partes. Para hacerlo até un trozo de lana flojo en cada extremo. Una vez delimitados estos cuatro apartados, se trata simplemente de hacer el proceso de teñido pero sólo introduciendo en el tinte la parte que se desea teñir de ese color. Para evitar que se mezclaran los colores, lo hice en dos días distintos. El primero, hice dos extremos con los colores que me pareció que serían los más oscuros (morado y verde). Dejé secar la madeja y el siguiente día repetí el proceso con el color naranja vigilando que la parte que ya estaba teñida no se pusiera en contacto con el agua. Esto es un poco complicado, sobretodo si no quieres que te queden espacios en blanco, pero por este motivo decidí hacer primero los colores oscuros. Supongo que otra manera de evitar que se mezclen los colores es elegir colores complementarios entre si, de manera que aunque se mezclen el color quede definido.
6 comentaris:
Moltes gràcies per les explicacions! De totes maneres crec que encara no estic en condicions de tenyir. No ho descarto en un futur per això.
Petons
No sé si he acabat d'entendre l'explicació de la troca a ratlles, la divideixes de pam llarg (com si la pintesis) o la part que divideixes és la curta? Crec que la llarga no?
Molt interessant
Llàstima que no fes fotos! a veure...com em puc explicar millor. Has de colocar la troca una mica com si fos un donut i lligar els fils en aquell lloc que vulguis que hi hagi un canvi de color (així saps on està el límit i també al estar una mica més apretada la llana costa més que pugi el color). En realitat les troques quan les compres ja van lligades, doncs seria posar més d'aquestes marques o colocar-les millor.
Llavors doblegues la troca de manera que dues marques quedin a la mateixa altura i poses la part que faria la U a dins del bol amb tiny. La resta de la troca queda fora i el límit de l'aigua ha de quedar just al nivell de les marques.
No sé si amb això he ajudat a aclarir una mica o encara ho he empitjorat! En tot cas el dia que repeteixi el procés, ja faré fotos!
Aah! Sí, moltes gracies per l'aclariment, ara ho entenc, he estat una mica curta, jeje, gracies
yehy esta super esplicado!! Gracias por publicar en español, ya que generalmente me ayudo de traductores de paginas para leerte jejejeje.....
Muchos cariños amiga y que tengas un prcioso fin de semana...
te quedaron muy muy bien! gracias por la explicacion
Publica un comentari a l'entrada